Wat kost een scheidingsadvocaat?

uurtarief-kosten-scheidingsadvocaat

Niemand zou het scheidingsproces ooit als prettig omschrijven; evenmin zouden echtgenoten op hun huwelijksdag zeggen dat ze van plan waren om verderop te scheiden.

Maar echtscheiding gebeurt – voor ten minste 50 procent van alle eerste, tweede en derde huwelijken. Als je op die ongelukkige plek bevindt waar een goede afsluiting ver te zoeken is, moet je rekening houden met een uurtarief advocaat van ongeveer €200 of meer per uur.

De totale kosten van een scheiding bedragen ongeveer €3000 euro, maar kunnen oplopen tot €10.000, afhankelijk van hoeveel kwesties je wilt beoordelen en hoe vastbesloten beide partijen zijn om te winnen. Het uiteindelijke prijskaartje hangt af van de duur van het proces (meestal negen tot elf maanden) en hoeveel er op het spel staat.

Echtscheidingen kunnen tijdrovend en rommelig zijn, en de problemen bij elke echtscheiding verschillen van koppel tot koppel. Omdat de uitkomst van elke scheiding wordt bepaald door de beklaagden, de advocaten en wat er op het spel staat, is het bijna onmogelijk om vooraf de kosten scheidingsadvocaat aan te geven.

Als het je lukt om een ​​advocaat te vinden die vertegenwoordiging voor een vast tarief aanbiedt, moet je goed onderzoek doen en het bedrijf onderzoeken, evenals wie het kantoor heeft vertegenwoordigd en de uitspraken over eerdere zaken.

Vergoedingen voor echtscheidingsadvocaat

Wanneer je een advocaat inhuurt, moet je over het algemeen een provisie betalen – een vooruitbetaling die door de cliënt wordt betaald voordat er juridische werkzaamheden worden verricht. De punt van een houder is tweevoudig:

  • Het fungeert als een aanbetaling om de advocaat die je kiest te beveiligen. Het zorgt voor betaling voor wanneer het hele proces is voltooid.
  • Het dekt de kosten van gefactureerde toekomstige uren. In plaats van uw voorschot te behouden en u vervolgens elk gefactureerd uur in rekening te brengen, zullen veel advocaten deze provisie houden als een aanbetaling en deze toepassen op de totale factuur wanneer het hele proces is voltooid.

Deze provisiekosten zijn gebaseerd op het uurtarief van een echtscheidingsadvocaat. De hoogte van de provisie hangt af van de kwesties die in een eerste consult worden besproken – namelijk voogdij over kinderen, alimentatie voor kinderen, alimentatie of levensonderhoud voor echtgenoten, de verdeling van het vermogen en de verdeling van schulden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*