Waarom verzekeren tegen wanbetaling?

Waarom verzekeren tegen wanbetaling?

Een wanbetaler is iemand, of een bedrijf, die gebruik maakt van een dienst of product maar hier niet voor betaalt. In veel gevallen is het zo dat deze debiteur niet kan betalen, een debiteur kan immers onverwachts failliet worden verklaard. Het is echter ook mogelijk dat er sprake is van laksheid of opzettelijk gedrag. Wanbetaling door afnemers kunt u dus niet altijd vermijden door onderzoek te doen naar de kredietwaardigheid van de debiteur. Niet betaalde facturen kunnen leiden tot een verlies van duizenden euro’s en kunnen daarmee aanzienlijke gevolgen hebben voor de omzet en groei van uw bedrijf, maar ook voor uw klantcontact. Om uw bedrijf hiertegen te beschermen en risico’s af te dekken, is het verstandig te kiezen voor een verzekering tegen wanbetaling.

  • Kredietverzekering

Om financiële narigheid voor uw onderneming te voorkomen, is het verstandig u te verzekering tegen wanbetaling. Dit kunt u simpelweg doen door het nemen van een kredietverzekering. Een kredietverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat u de uitstaande facturen hoe dan ook betaald krijgt. U wilt uw organisatie en financiële stroom hiervan natuurlijk zo veel mogelijk indekken. U heeft het geld net zo hard nodig en een niet betalende klant is iets wat u nachten wakker kan houden. Met deze verzekering helpt een onafhankelijke partij u bij het verzekeren van een goede cashflow binnen uw bedrijf. U bent namelijk verzekerd voor schade wegens wanbetaling en krijgt het openstaande bedrag door de verzekeraar uitgekeerd. Een kredietverzekering afsluiten doet u deskundig en snel bij De Kredietverzekeraars.

  • Verzekering wanbetaling met incassodekking

Bij het afsluiten van menig kredietverzekering kunt u ervoor kiezen u extra te beschermen met incassodekking. Op deze manier wordt het incasseren van openstaande facturen uitbesteed aan een incassobedrijf. U kunt deze echter pas inschakelen wanneer het zelf niet lukt om de debiteur de openstaande factuur te laten betalen. In dit geval zal het incassobedrijf stappen ondernemen en mogelijke betalingsregelringen bekijken. Het incassobedrijf kan op een professionele manier de druk op de klant verhogen zodat u een goede klantrelatie behoudt.

  • Kredietverzekering afsluiten

Een kredietverzekering kunt u niet zoals een product simpelweg maar even aanschaffen. Deze is afhankelijk van uw bedrijf en u zult de eigenschappen hiervan mee moeten nemen in de keuzemogelijkheden om de juiste verzekering te vinden. Een kredietverzekering kunt u namelijk afsluiten per transactie of voor de volledige omzet van uw bedrijf. Maar ook kunt u ervoor kiezen deze af te sluiten per debiteur, of tegen een bepaalde mate van risico. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een verzekering tegen wanbetaling? De Kredietverzekeraars helpt u bij het vinden van een kredietverzekering die past bij uw bedrijf, wensen en doelen.