Waarom je moet investeren in Bitcoin

Waarom je moet investeren in Bitcoin

Inmiddels heeft bijna iedereen wel van Bitcoin gehoord. Deze cryptomunt is de meest bekende op de cryptomarkt, en heeft de afgelopen jaren de wereld vervoerd. Bitcoins zijn nogal altijd de meest populaire in hun soort. Maar waarom investeren mensen in Bitcoin, en is dit ook iets voor jou? Als je antwoord op deze vragen wil, lees dan hieronder verder! 

Betrouwbaar en bekend

Bitcoin is de oudste cryptovaluta van de wereld en bestaat sinds 2009. Hierdoor heeft het veel tijd gehad om de techniek te optimaliseren en verbeteren. Dit is ook volop gebeurt en er wordt nog steeds continu aan gewerkt. Zo wordt de moeilijkheidsgraad van het delven elke twee weken verhoogd. Dit maakt het een erg veilig netwerk. Ook heeft de blockchain bijna geen gebreken gehad, 0.007% van de tijd. Dit toont een grote betrouwbaarheid. 

Betalen is mogelijk 

Doordat Bitcoin zo bekend is, kun je het ook als betaalmiddel gebruiken. Er zijn steeds meer plekken en winkels waar je met Bitcoin kunt betalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Thuisbezorgd. Maar je kunt er ook een vlucht mee boeken of een auto van kopen. Daarnaast is het betalen met Bitcoin veel veiliger dan met bijvoorbeeld een creditcard. Je hoeft namelijk geen persoonlijke gegevens te verstrekken. Als anonieme betalingen je aanstaan is het zeker een idee om Bitcoin te kopen

Beperkt aanbod

Het aantal Bitcoins is beperkt en heeft een limiet. Er kunnen namelijk slechts 21 miljoen Bitcoins worden gedolven. De maker van Bitcoin heeft dit expres ingebouwd, zodat inflatie er niet voor zal zorgen dat de waarde van de munt daalt. Op dit moment is ongeveer 85% procent van de wereldvoorraad ontgrendeld. Door de schaarste van de Bitcoin heeft deze ook weer een hogere waarde. 

Daarnaast is niet alle bitcoin beschikbaar die ontgrendeld is. Er zijn namelijk al 4 miljoen kwijtgeraakt, doordat mensen geen toegang meer hebben tot hun wallet. Dit heeft ook weer invloed op de schaarste. 

Er zitten nog veel meer voordelen aan Bitcoin, maar hierbij heb je de belangrijkste wel op een rijtje. Verdiep je goed in de Bitcoin voordat je besluit te investeren. Op het internet vind je veel informatie en kun je ook de huidige bitcoin koers bekijken. Succes gewenst!