Verschillende manieren voor een aanvraag

vog aanvraag

Een vog aanvraag kun je op verschillende manieren doen, een werkgever of organisatie zal je vertellen of je er een schriftelijk of digitaal moet aanvragen. Wil je het doen op een andere manier dan wordt aangeraden ga dan in overleg, online is de vog aan te vragen via vog-aanvraag.info.nl. Vrijwilligers komen in de meeste gevallen in aanmerking voor een gratis vog, de instelling waar je het werk voor gaat doen kan je hier zeker meer over vertellen hoe je er gratis aan kunt komen.

vog aanvraag

Digitaal aanvragen via je werkgever

De werkgever moet de eerste stap zetten bij een vog aanvraag, online zet hij de aanvraag voor je klaar. Justis stuurt je via mail een inlogcode waarmee je de vog aan kunt vragen. Je dient dan in te loggen en al je gegevens even te controleren, is alles goed ingevuld dan betaal je en stuur je de aanvraag weg om te worden beoordeeld. Om de aanvraag goed af te kunnen ronden heb je wel een DigiD nodig, en een geldig e mailadres. Online aanvragen van een vog is eenvoudig en kost minder tijd dan via de gemeente.

vog aanvraag

Door wie wordt de vog aanvraag behandeld?

Er is in Nederland maar een autoriteit die screening mag doen als je een verklaring omtrent gedrag hebt aangevraagd. Justis is de naam van deze partij, waar je ook een aanvraag doet altijd zal de screening terecht komen bij deze autoriteit. Ieder aanvraag wordt hetzelfde behandeld, waar je deze ook doet. Nergens zal je met voorrang worden behandeld al zeggen sommige partijen dat ze wel sneller zijn.