Uitvaartverzekeraars bieden meerdere soorten uitvaartverzekeringen aan

Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen die worden aangeboden door de meeste uitvaartverzekeraars. In de meeste gevallen bieden deze een natura- een kapitaal- en een combinatie uitvaartverzekering aan. Elke type uitvaartverzekering heeft een andere manier voor het uitbetalen bij overlijden en hierdoor is het bedrag van de premie die je moet betalen ook verschillend.

De Naturaverzekering

Zoals het woord al zegt is een Natura uitvaartverzekering een verzekering waarbij geen geld wordt uitgekeerd maar waarbij diensten worden geleverd. Dit houdt in dat de verzekeraar een uitvaartonderneming inhuurt die deze diensten levert. Het geld dat via de Naturaverzekering is gespaard wordt door de verzekeraar betaald aan deze uitvaartondernemer. Vaak is de uitvaartverzekeraar ook de uitvaartondernemer en is men verplicht van deze uitvaartonderneming gebruik te maken. De diensten die met het geld worden aangekocht zijn onder andere; alle werkzaamheden die de uitvaartondernemer verricht zoals ophalen en opbaren van de overledene, de kist, de rouwauto’s en de rouwkaarten. Uw nabestaande hoeven in principe weinig zelf te doen.

De Kapitaalverzekering

De Kapitaalverzekering ofwel uitvaartverzekering in geld, is op dit moment één van de meest gekozen uitvaartverzekeringen. Wanneer je kiest voor een Kapitaalverzekering bepaal je vooraf voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Dit bedrag (kapitaal) wordt betaald door middel van een maandelijkse premie. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand. Deze premie betaal je over een vooraf vastgestelde looptijd. Het uitgekeerde bedrag is vanaf het begin al bekend en moet worden gebuikt voor de kosten van de begrafenis. De nabestaanden mogen zelf een uitvaartonderneming uitkiezen. Het nadeel is wel dat er vaak een hogere premie moet worden betaald en de nabestaanden moeten zelf ook veel regelen voor de uitvaart.

De Combinatie uitvaartverzekering

De Combinatie uitvaartverzekering is eigenlijk een combinatie van de Natura- en Kapitaal verzekering. Hierbij worden zowel diensten geboden als geld uitgekeerd. Het voordeel van de Combinatie uitvaartverzekering is dat de nabestaanden volledig worden ontzorgd. Het geld wordt door de verzekeraar gebruikt om een uitvaartonderneming in te schakelen én daarnaast is er nog een bedrag beschikbaar dat gebruikt kan worden voor kosten die worden gemaakt bij de uitvaart en die niet vallen onder de kosten voor de uitvaartondernemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bloemen of kleding. Vaak is bij deze verzekering de premie wel hoger. 

De beste begrafenis verzekering kiezen

Wat de beste begrafenis verzekering is kun alleen jijzelf bepalen. De beste begrafenis of uitvaart verzekering is namelijk sterk afhankelijk van jouw wensen. Om erachter te komen welke begrafenis verzekering het beste bij jou past is het verstandig om deze verzekeringen eens goed met elkaar te vergelijken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*