Op zoek naar waardevast beleggingsmateriaal? Ga voor goud

Goud inkoop

Wanneer je op zoek bent naar een goede manier om te beleggen, dan is het altijd aan te raden op zoek te gaan naar iets dat (minimaal) waardevast is. Geen wonder dat beleggers al sinds eeuwen steeds weer terechtkomen bij edelmetalen als goud. Heb je het proces van goud inkoop eenmaal achter de rug, dan ben je dus rechtmatig in het bezit van een of meerdere stukken goud. Hieronder lees je wat dit zulk goed beleggingsmateriaal maakt. 

Goud inkoop

Waarom is goud zo’n goed beleggingsmateriaal?

Om de volgende redenen is het aan te raden te investeren en beleggen in goud:

  • Goud is een schaars en zeldzaam edelmetaal. En zoals altijd geldt, geldt ook bij goud: iets waar weinig aanbod van is, wordt al snel duurder als er ook maar een beetje vraag is.
  • Over het kopen van goud hoef je geen belasting te betalen.
  • De goudmarkt is in de loop van de jaren een stabiele markt gebleken. Er heerst dan ook veel vertrouwen in deze markt.
  • Goud is in de hele wereld als beleggingsmateriaal erkend. Dit zorgt ervoor dat je waar ook ter wereld goud kunt kopen en verkopen.
  • Je kunt je goud verkopen wanneer je maar wilt. In die zin zit je dus nergens aan vast.

Verkopen is altijd mogelijk

Het laatste voordeel dat we hierboven noemden, dat je het goud dat je in bezit hebt altijd kunt verkopen, is in feite erg belangrijk. Om uiteenlopende redenen kan het namelijk eens zo zijn dat je op een dag in de financiële problemen terecht komt. Wellicht komt dit door het verlies van een baan, een echtscheiding of onvoorziene tegenvallers aan onroerend goed. Dan is het een geruststellende gedachte dat je je goud altijd kunt verkopen, zodat je weer over wat liquide middelen beschikt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*