Je geldzaken op orde krijgen met deze tips

Het is altijd goed om inzicht te hebben in wat er allemaal speelt in je leven, zeker als het aankomt op geldzaken. Heb je je financiën nog niet goed op orde? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. 

Houd je administratie bij

Tegenwoordig verloopt bijna alles digitaal. Toch zullen er vast ook nog documenten zijn die je op papier hebt. Bewaar deze in mappen, zodat je een duidelijk overzicht hebt. Dit geldt natuurlijk ook voor digitale documenten. Deze kun je het beste in verschillende mappen op je computer zetten, zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. 

Sorteer binnenkomende post

Als er post binnenkomt, is het goed om deze direct te sorteren op verschillende stapels. Maak onder andere een stapel voor post die je weg kunt gooien, een stapel met rekeningen die nog betaald dienen te worden en een stapel met overige belangrijke brieven. Leg de post waar je iets mee moet op een speciale plek, zodat je een duidelijk overzicht hebt van wat je nog moet doen. 

Maak inzichtelijk wat je inkomsten en uitgaven zijn

Om je geldzaken op orde te krijgen is het verstandig om allereerst een goed inzicht te krijgen in wat je eigenlijk uitgeeft en wat er binnenkomt aan geld. Dit kun je gewoon doen in excel, of in een online digitaal huishoudboekje.

Creëer een buffer

Het kan altijd zo zijn dat er een apparaat kapot gaat, of dat je kat ineens ziek wordt waardoor je allerlei dierenartskosten dient te betalen. Voor dit soort onverwachte kosten is het goed om een buffer te hebben. Hierdoor voorkom je dat je in de schulden komt. 

Betaal rekeningen direct

Komt er een rekening binnen? Dan is het fijn om deze meteen te betalen. Zo hoef je er niet meer aan te denken en voorkom je dat je te laat betaald, waardoor er uiteindelijk wellicht een incassoburo wordt ingeschakeld. Tegenwoordig wordt dit steeds vaker gedaan, aangezien er bij sommige incassobureau’s gebruik wordt gemaakt van incasso no cure no pay.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*