Investeren in bitcoins? Lees je goed in

Bitcoin Visie

Sinds dat in 2009 bitcoins als cryptovaluta in omloop kwamen is dit fenomeen eigenlijk bijna constant wel in het nieuws geweest. De bitcoin is in wezen een wereldwijd betaalmiddel. Echter is het het gedecentraliseerde aspect ervan wat de bitcoin uniek maakt. Er is dus geen sprake van een centrale bank en ook zijn er geen overheden die zich met de stromen van bitcoins bemoeien. Transacties vinden rechtstreeks onderling plaats, zonder inmenging van tussenpersonen en zonder enige vorm van censuur. Als je je in deze wereld wilt mengen, waarmee je dus de volgende zou zijn die in bitcoins investeert, dan is het hebben van enige Bitcoin Visie eigenlijk wel vereist. Goed inlezen in dit onderwerp is dus zeker een pré. Dat dit een interessant beleggingsobject is, dat moge echter duidelijk zijn. Hieronder lees je waarom dat zo is.

Koers

Waarom kan investeren in bitcoins slim zijn?

Om deze redenen kan het investering (oftewel beleggen) in bitcoins een slimme zet zijn waar je nog jarenlang plezier van hebt:

  • Van bitcoins zullen er in totaal maar 21 miljoen in omloop zijn. Er zal dus altijd sprake zijn van schaarste. De waarde van deze munt kan daardoor niet dalen, ook omdat er geen sprake kan zijn van inflatie.
  • Over schaarste gesproken: soms raken bitcoins ‘kwijt’ omdat een eigenaar zijn of haar toegang tot bitcoins verliest.
  • De technologie in de bitcoinwereld is van een zeer hoog niveau. Het netwerk is bovendien uiterst veilig.
Wallet