Hoe selecteer je een goede accountant?

Als zzp’er kijk je bijna altijd op tegen die ene taak. De boekhouding van je onderneming. Het liefst ben je bezig met waar je goed in bent, met ondernemen. Als je de boekhouding van je onderneming laat doen door een accountant of een boekhouder, zorg er dan voor dat je de juiste accountant of boekhouder inschakelt, anders kan het je teveel geld kosten waar je maar weinig lol van hebt. Hoe selecteer je dan de juiste accountant of boekhouder? Hier volgen een aantal tips. 

Wil je een accountant of boekhouder? 

Een boekhouder en een accountant zijn niet hetzelfde. Iedereen kan zichzelf een boekhouder noemen, maar een accountant word je pas genoemd wanneer je daarvoor de juiste opleiding hebt gevolgd. Daarnaast moeten accountants ook jaarlijks hun kennis updaten. Een accountant is daarom over het algemeen ook duurder om in te huren. Gelukkig zijn er genoeg boekhouders die hun vak serieus nemen en jou prima van dienst kunnen zijn. Of je nou een boekhouder of accountant in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of waar dan ook inhuurt, zoek altijd uit of ze voldoende kennis bezitten. 

Gaat hij met zijn tijd mee?

Het echte boekhouden wordt steeds makkelijker door technologische ontwikkelingen. Bankafschriften kunnen bijvoorbeeld automatisch worden geüpload in boekhoudpakketten, facturen kunnen automatisch aan een boeking worden gekoppeld en veel boekhoudpakketten zijn online in te zien. Zo kun je direct zien hoe je er financieel voor staat. Wanneer je een boekhouder of accountant zoekt, kijk of de boekhouding wekelijks bijhoudt, en of jij het digitaal in kunt zien. 

Kun je hem wel volgen? 

Boekhouders en accountants zijn experts. Een accountant of boekhouder heeft verstand van zaken waar wij misschien wel op achter lopen. Het is daarom handig als de expert het ook aan ons kan uitleggen in eenvoudige taal. Kan een accountant of boekhouder dit niet? Dan begrijpen ze het zelf waarschijnlijk niet goed genoeg. Test dit altijd voordat je iemand inhuurt. Ben je op zoek naar de juiste accountant of boekhouder voor jouw onderneming? Neem dan contact op met de Zwolse Adviesgroep, hét administratiekantoor in Amsterdam.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*