Hoe houd jij financieel overzicht?

Rekeningen, rekeningen en nog eens rekeningen. Je ziet door de bomen het bos niet. Hoe houd jij nu financieel overzicht? Want je wilt natuurlijk voorkomen dat je een belletje krijgt van een incassobureau Almere. In dit blog hebben we een aantal tips voor je. 

Maak je inkomsten en uitgaven inzichtelijk

De eerste stap die je het beste kunt nemen is het inzichtelijk maken van je inkomsten en uitgaven. Maak van beide een lijst in excel, zodat je dit met elkaar kunt vergelijken. Probeer deze lijst zo compleet mogelijk te maken. Reserveer bij de uitgaven ook een potje voor leuke dingen. Heb je meer uitgaven dan inkomsten? Dan wordt het tijd om te gaan kijken waar je op kunt besparen. Kun je misschien bepaalde abonnementen stopzetten of verlagen? Wees hier kritisch op. Het is natuurlijk de bedoeling dat er meer geld binnenkomt dan dat je uitgeeft. 

Betaal je rekeningen op tijd en spaar wekelijks

Zorg dat je iedere week even de tijd neemt om te kijken welke rekeningen betaald moeten worden. Zorg dat je ze geordend hebt in een map of in je mail. Zo kun je alles er makkelijk bij pakken en houd je overzicht. Betaal rekeningen op tijd. Zo houd je jouw contacten blij. Als laatste is het belangrijk om te sparen. Houd je bijvoorbeeld € 500 over per maand. Stel dan wekelijks een spaardoel in van € 115. Door het wekelijks in te stellen lijkt het op een vaste last, waardoor je meer spaart dan als je het maandelijks instelt. Want wie kent het halverwege terugboeken van geld niet. Handige tips toch? Succes met je financiën.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*