Hier kun je eenvoudig op besparen

geld sparen

Geld maakt niet gelukkig. Een veelgehoorde uitspraak. En vaak klopt dit ook. Het hebben van heel veel geld maakt je niet per se heel gelukkig. Geldzorgen zijn daarentegen ook niet fijn. Het hebben van te weinig geld kan je wel degelijk ongelukkig maken. Als de rekeningen zich opstapelen en je banksaldo niet toereikend is, kan dit zorgen voor slaapgebrek en andere problemen. 

In deze blog delen we enkele bespaartips met je. Door deze tips toe te passen, zorg je ervoor dat je al je rekeningen kunt betalen. Dat scheelt weer een aantal brieven van een incassobureau

Bespaar in de supermarkt

Ga je boodschappen doen? Kijk vooraf in de folder of er bepaalde aanbiedingen zijn. Koop alleen aanbiedingen als je dit daadwerkelijk nodig hebt. Shampoo is een product wat je doorlopend nodig hebt. Het kan raadzaam zijn om shampoo in te slaan als er een korting actief is. 

Ga daarnaast altijd boodschappen doen op basis van een boodschappenlijst. Dit voorkomt impulsieve aankopen. Lidl en Aldi hebben wekelijks allerlei non-food producten in de winkel staan. Zonder boodschappenlijst ben je misschien geneigd een van deze producten te kopen. Tot slot raden we je aan om geen boodschappen te doen als je honger of dorst hebt. Dit zorgt voor een impulsaankoop. Even snel die snack of dat blikje redbull meepakken.

Bespaar op je mobiele telefoon

Maandelijks betalen veel Nederlanders een groot bedrag aan hun mobiele telefoon. Is het echt nodig om altijd de nieuwste mobiele telefoon in bezit te hebben? Een populaire iPhone of Samsung kost al gauw meer dan 1000 euro. Veel mensen willen dit niet in één keer betalen, waardoor ze een duur abonnement afsluiten. Wees kritisch. Heb je echt een nieuwe mobiele telefoon nodig? Of is het ook prima om voor een wat ouder (en betaalbaarder) alternatief te gaan? 

Bekijk je bankrekening regelmatig

Besparen door je banksaldo te checken? Jazeker! Door regelmatig je rekening te bekijken, krijg je inzicht in je uitgaven. Ontdek je een patroon? Zie je bijvoorbeeld dat je onnodig veel geld uitgeeft in de supermarkt? 

Door inzicht te krijgen in je koopgedrag, kun je eenvoudig besparen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*