Direct je scooterverzekering afsluiten

scooterverzekering

In Nederland is het al jarenlang wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten voor voertuigen welke door middel van aandrijving zichzelf kunnen voortbewegen zonder menselijke kracht. Let op! Menselijke kracht betekent niet menselijke ondersteuning, denk bijvoorbeeld aan sturen en schakelen. Het is dan ook belangrijk dat jouw auto- of scooterverzekering bij aanschaf direct in gaat. Als je dan bijvoorbeeld een scooter aanschaft kun je er ook meteen de weg mee op zonder een boete te riskeren. Dankzij de eeuw van elektronica is dat nu mogelijk!

Direct verzekerd, direct zorgeloos

Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders voor een scooterverzekering. Een vergelijker zoals Independer of geencentteveel.nl kan dan helpen om een bewuste keuze te maken. Het voordeel aan het online afsluiten van een verzekering is dat je slechts hoeft te wachten op een ontvangstbevestiging via bijvoorbeeld een email. Zodra je deze hebt ontvangen ben je verzekerd en kan je de weg al op!

Kosteloos overstappen of opzeggen

Het kan zijn dat je per ongeluk een verkeerde keuze hebt gemaakt met het afsluiten van je scooterverzekering omdat je nou eenmaal snel op je nieuwe tweewieler wou springen en lekker wou gaan touren. Bij een zorgverzekering is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om aan het einde van het jaar over te stappen of je polis aan te passen. Het is dan ook fijn om te weten dat je voor een voertuig verzekering kosteloos kan overstappen van verzekeraar. Dit is omdat voertuigen een bezit zijn die in verschillende momenten van het jaar aangeschaft en/of verkocht kunnen worden.

Het kan ook zijn dat je achteraf bedenkt dat een scooter niks voor jou is. Je kan dan binnen 14 dagen na het ontvangen van de polis nog gratis annuleren.