COVID-19? Ga liever wandelen

COVID-19? Ga liever wandelen

Terwijl we sociale afstand blijven houden om elkaar veilig te houden tijdens de pandemie, zijn veel van onze gebruikelijke stressbestrijdingsmiddelen, zoals naar de sportschool gaan, een massage krijgen of rondhangen met vrienden, op dit moment niet beschikbaar voor ons. Gelukkig kunnen we nog steeds naar buiten en is er gezondheidswinst voor ons daar.

Groeiend bewijs toont aan dat het naar buiten gaan een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van onze mentale en fysieke gezondheid. Tal van studies suggereren dat buitensporten gepaard gaat met een groter gevoel van revitalisering, meer energie en positieve betrokkenheid.

Het buitenleven kan een rigoureuzere training bieden dan de sportschool. Zo buigen we onze enkels bijvoorbeeld meer als we op oneffen terrein lopen of lopen dan op een loopband. Ook kun je alleen op een loopband vlak of bergop lopen.Buiten wandelen is natuurlijk het summum als het gaat om fysieke en mentale voordelen. Hoewel een wandeling door het park of een rondje door het bos al voldoende kan zijn, zoeken sommige mensen het hoger- of juist verder op. Wat dacht je van een wandeling op het Pieterpad, van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint Pietersbergs in Limburg? Er zijn 26 Pieterpad etappes en steeds meer mensen komen er achter dat je prima een ontspannend wandelweekend op het Pieterpad kunt hebben. 

Na het Pieterpad is de volgende stap El Camino de Santiago. Nee, je hoeft niet meteen door te lopen naar Santiago de Compostela. Je kunt in Nedelrand, net als op het Pieterpad, ook gewoon een aantal losse etappes wandelen. Zo kun je, ondanks Covid-19 toch nog een beetje het pelgrimsgevoel pakken. En of dat fysieke of mentale voordelen heeft, daar kunnen we het inmiddels wel over eens zijn. Als je meer informatie wilt over wandelen en op zoek bent naar wandelaars in de omgeving, kun je gerust contact opnemen met Sportfondsen Schagen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*