Belastingschijven, dit is wat je moet weten!

financeinfologo

Wat weet jij al over belastingschijven? Dat kom je hier te weten. Iedereen in Nederland betaald belasting over het inkomen. De inkomstenbelasting wordt betaald aan de belastingdienst. Maar niet iedereen heeft hetzelfde vermogen en inkomen. Daarom is er bepaald dat je betaald in verhouding met wat je hebt. Om dit te bepalen heb je belastingschijven. Hier staat in hoeveel je moet bepalen op welke leeftijd met een bepaald inkomen. Zo kan alles eerlijk worden bepaald. Er bestaan 3 categorieën in de inkomstenbelasting. Box 1: werk en woning, bijvoorbeeld uit loon of winst uit een onderneming en verhuur van eigen panden. Box 2: aanmerkelijk belang en box 3: sparen en beleggen. De tarieven verschillen per box. De tarieven worden ook elk jaar opnieuw gewijzigd.

Het inkomen dat verkregen wordt valt niet gelijk binnen een bepaalde schijf. Eerst moet er nog gekeken worden op welke heffingen er aanspraak gedaan mag worden. Hieruit volgt dan het bedrag dat wel binnen de schijven zal vallen. Over dit bedrag zal dan uiteindelijk belasting betaald moeten worden. De belasting moet elk jaar afgedragen worden. Jaarlijks veranderen de bedragen en de percentages binnen de belastingschijven ook.

Wat is inkomstenbelasting?

Inkomstenbelasting is een rijksbelasting die door iedereen die in Nederland woont en inkomsten geniet moet worden betaald. Meestal betaalt men belasting gedurende het jaar via een voorlopige aanslag of via de werkgever. Maar ook wanneer men geen inkomsten heeft, heeft men met belasting te maken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*