Alles over een doorlopend krediet

Voor de één is het handig en de ander heeft het niet nodig. Toch zijn we blij dat het bestaat omdat het altijd van pas kan komen om geld achter de hand te hebben. Op het moment dat je weinig tot geen spaargeld hebt kan je met een doorlopend krediet een financiële tegenslag doorstaan die je normaal niet zou kunnen hebben. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een doorlopend krediet!

Wat is het?

Weet jij eigenlijk wat een doorlopend krediet is? Dit is als het ware een lening waarover je per maand rente moet betalen. Bij een doorlopend krediet betaal je echter alleen rente over het bedrag dat je die maand afgenomen hebt. Een kredietverstrekker kan bepalen om deze rente te verhogen gedurende de looptijd van de lening. 

Soort lening voor jezelf

Een doorlopende krediet is interessant op het moment dat je wat extra geld nodig hebt voor een korte tijdsperiode. Wanneer je langere lopende lening nodig hebt volgens een vaste looptijd en een vaste rente dan is een gewone persoonlijke lening interessant. Denk er wel aan dat je niet te hoog in je schulden komt. Er kan een incasso in Rotterdam zoals Korenhof Deurwaarders worden ingeschakeld op het moment dat mensen het geld niet van je krijgen!

Looptijd van krediet

Krediet kun je eigenlijk zo lang door laten lopen als je zelf wilt. Het ligt eraan hoeveel geld je opneemt en of je dit in één keer opneemt of over een langere tijdsperiode. Ook op het moment dat je weer sneller aflost, kun je ook weer opnieuw geld opnemen. Dit ligt dus voornamelijk aan jezelf. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*